2012. október 28., vasárnap

A lényeget ne felejtsd! Ez rajtad is múlik!!



A minap vásárolni voltam és újra megdöbbenve tapasztaltam a szokásos évi trendet, hogy a boltban megjelent a mikulás csoki, de még a szaloncukor is. Könyörgöm, október vége van, nem november közepe?!

Tudom, a fogyasztói társadalom  arra épül, hogy a növekvő vásárlás növekvő előállítást igényel és ezzel munkahelyeket tartunk meg, sőt hozhatunk létre. Ez így jól is hangzik, de mára már sajnos annyi szemét és felszínes, semmire sem jó kacat vesz bennünket körül, hogy szinte maga alá temet bennünket. Ha hagyjuk.

De ne hagyjuk! Ne veszítsük szemünk elöl a lényeget és ne hagyjuk, hogy az ünnep csodálatos hangulatát mások széttörjék körülöttünk.

Tudatosan törekedjünk arra, hogy családunk körében a szeretet ünnepét meghitten és boldogan élhessük át. Figyeljünk magunkra és szeretteinkre és olyan ajándékokat készítsünk, vásároljunk, amelyek csak nekik/nekünk szólnak. Nem szabad ebbe az évről-évre lázasabb és fékevesztettebb vásárlási őrületbe beszállnunk. Hiszem, hogy ez rajtunk is múlik! S Ady Endre szavaival szeretnék újra hitet adni Neked is kedves olvasóm. Őrizzük magunkban "Az ember Szépbe-szőtt hitét"
S a csillag-szóró éjszakák
Ma sem engedik feledtetni
Az ember Szépbe-szőtt hitét
S akik még vagytok, őrzőn, árván,
Őrzők: vigyázzatok a strázsán.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése