2014. október 18., szombat

Ajándék tányér fázisfotókkal


Mostanában több ajándéktányért készítettem olyan kollégáknak, akikkel ezen túl nem egy cégnél dolgozunk.  Sajnos sohasem volt időm sokat pepecselni ezekkel az ajándékokkal, de mégis szerettem volna valami maradandót adni a kezükbe és nem valami bonbont vagy ilyesmit.
Szerintem mutatós darab lehet egy ilyen tányér és ami a fő, hogy teljesen egyedi. Még ha ugyanolyat próbálunk is készíteni, nem lesz köztük két teljesen egyforma. És ez a lényeg!
Aki kapja, tudhatja, hogy csak Neki van ilyen és tőlem kapta annak jeléül, hogy becsülöm és kedvelem. Rászántam az időmet és ennél nem is adhattam volna többet.
Tedd ezt te is és készíts saját kezűleg ajándékot!
Biztosan örülni fognak neki!
Na lássuk, hogy is készült: 
Az egyik hipermarketben lehet venni ilyen üvegtányérokat. 
Mellé tettem azokat az eszközöket, amiket felhasználtam.

  • kivágott szalvéta
  • dekupázs ragasztó
  • 2 db ecset
  • keverő tálka
  • kontúr festék
  • patina
  • arany csillámpor

 Levesszük a tányérról a matricát, megtisztítjuk és megszárítjuk. Utána hasra fektetjük, mert a hátán fogunk dolgozni. Kiszabjuk a szalvétát, majd levesszük a felső két réteget.
Bekenjük dekupázs ragasztóval a felületet és rögtön ráhelyezzük a szalvétát fejjel lefelé. Majd kis vizet csepegtetünk a ragasztóba – de tényleg csap pár csepp – és azzal gondosan lekenjük a szalvétát. Ügyelünk, hogy kisimítsuk a ráncokat és az esetleges hólyagokat. 
Amíg nedves rászórunk az arany csillámporból a szélekre és a lehullott szemcséket –amit a papíron felfogtunk – rászórjuk a közepére. Így nem megy kárba az a jó kis csillám.   Ha megszáradt a felület, újra lekenjük ragasztóval, hiszen ez fogja rögzíteni a szemcséket és védőfelületet képez a szalvétán is.
Ezt hagyjuk pár órát száradni, majd a széleket a keményebb ecset segítségével lekenjük a patinával, hogy szép csillogó legyen ott is. Nem baj, ha nem fedi a teljes felületet.
 Tádám, már kész is a tányér. Ki lehet próbálni, hogy milyen terítőn mutat a legjobban. Nekem a fehér tetszik. Lehet azért, mert édesanyánk hímezte, aki sajnos idén már 11. alkalommal nem lesz velünk fizikai valójában a karácsonyi ünnepen.


 Ha tetszett a bejegyzés, kérlek forrásmegjelöléssel add tovább.

Jó készülődést! Sok örömet!  Kreatív elmét!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése