2011. október 29., szombat

Azért sem hagyom, hogy elllopják!

Számomra a Karácsony az év legszebb ünnepe. A szeretet, a béke és a családi együttlét, az egymásra figyelés legszebb misztériuma. A kinti hideg és zord idővel ellentétben bent a lakásban melegség és fény, mézeskalács és fenyőfa illat. Ráérő szöszmötölés, üvegfestés és dekupázs, olvasás és jó filmek + kártyázás. Jó séták a szabadban a kutyákkal, gyönyörködés a hóesésben.
Míg a gyerekek kicsik voltak különösen jó volt a készülődés, mert imádtam nézni az arcukat, amint megpillantották az ajándékokat és a szépen feldíszített fenyőfát.
Most, hogy már nagyok és együtt díszítünk, már sokkal nehezebb megtalálni a bensőséges pillanatokat, de törekedni kell rá és odafigyelni. Mire is?
Arra, hogy mások el akarják tőlem/tőlünk lopni ezt az érzést. De, hogy lehet egy érzést ellopni? 
Nagyon egyszerű:
  • októberben már Mikulás figurákkal és fenyőfadíszekkel vannak tele az áruházak
  • november elejétől egyfolytában ömlik a karácsonyi zene minden üzletben és plázában
  • tömött és szépen feldíszített kirakatok akarnak bennünket rávenni, hogy minél többet vásároljunk
  • mire eljön a szenteste már gyakorlatilag lerágott csont az egész.
Én évekkel ezelőtt úgy döntöttem, hogy nem hagyom, hogy mások el lopják tőlem ezt az érzést! Nekem erre szükségem van és ha kell harcolok érte. (Na szépen is néznénk, ki ha a szeretet ünnepét harccal kellene bensőségessé tenni)
Tehát függetlenítem a gondolataimat a média nyomástól és már csak azért is jól fogom magam érezni Karácsonykor.  Bízom benne a családom is.

Ennek jegyében kívánok mindenkinek meghitt hangulatú készülődést az ünnepre!

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése