2011. október 30., vasárnap

A karácsonyfa igaz története

Sajnos ezt sohasem fogjuk megtudni, ugyanis mindez már a feledés homályába vész. A szokás valószínűleg Skandináviából terjedt el világszerte. Más források szerint  "A karácsonyfa mai változata Németországból származik. Feltehetően Luther Márton, a protestáns vallásreformer állított először karácsonyfát. A XVII. századra a német evangélikusok körébe a karácsonyfa már jórészt tradícióvá vált."
S mint ahogy az on-line lexikonból is megtudhatjuk " Az első „magyar” karácsonyfát valószínűleg Brunszvik Teréz állította Aszódon, 1824-ben". Kezdetben ez a szokás csak a nemesi családoknál terjedt el majd később megjelent a módosabb polgári családok körében és a szegényebb rétegekben is.

 Tehát sok a bizonytalanság és kevés a bizonyosság. Egy biztos, a családok többsége december 24-én délután feldíszít egy fát. Ki gazdagon, ki szegényesen de körbeállják majd és néhány órára megint szebb lesz minden mint máskor.


Ezen az oldalon olvashattok pár mondatot arról, hogy néhány országban miként ünneplik a karácsonytNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése