2011. november 9., szerda

Megéri részletre venni?

Mint látjuk elindult a karácsonyi ajándékajánlatok hatalmas áradata online és offline is egyaránt. Csak legyen időnk kapkodni a fejünket, de leginkább szédülhetünk is ettől az óriási felfordulástól. Ember legyen a talpán, aki megtudja őrizni szívében ennek a szép ünnepnek a varázsát és meg is tudja valósítani ebbéli terveit.

Bízom benne, hogy Te Kedves Olvasó, aki gyakran visszalátogatsz ide, találsz olyan bejegyzéseket, amelyek segítenek Neked a karácsonyi csodavárás hangulatát megteremteni.

Ezért is jutott eszembe ez a részletre vásárlás, mert bizony ünnep után kiábrándító lehet rájönni arra, hogy rosszul döntöttünk. Mire is gondolok?


Kellene nekünk egy új számítógép, pontosabban egy laptop és így megakadt a szemem a hirdetési újságban közölt  csodamasinák egyikén. Nem a műszaki paraméterekre gondolok, hanem az árára, illetve az ajánlott konstrukcióra.

A gép 199.990 Ft-ba kerül, 0% önrész kell hozzá, de a THM 43,5%
36 havi részlet 9.234 Ft/hó

Első látásra: jó kis ajánlat, hiszen:
  • nem kell semmit fizetnem érte, 
  • elég lesz apránként kifizetnem
  • de már is használhatom
  • már is villoghatok vele
Második látásra: rossz ajánlat, hiszen:
  • a 0% önrész már az autóiparban is nagy bajokat kavart
  • az az apránkénti fizetés HÁROM évet jelent, tehát majd 2014 januárjában fog lejárni a hitel
  • mire kifizetem a laptopot, már el is használódott, már el is avult
  • a villogást hagyjuk, nem szokásom, különben is, 1 hónappal később már egy másik termék lesz a sláger, én meg ott viríthatok egy "régi" géppel

Harmadik látásra: Számoljunk csak!!!

36 x 9.234 Ft = 332.424 Ft, igen jól látod, az 199.990 Ft-os gépért a végén 332.424 Ft-ot kellene fizetni. 
Tehát 132.434 Ft-al TÖBBET, mint az eredeti ára volt.

Ezek után kérdezem, Megéri részletre vásárolni? Nekem biztosan nem. Várok még, hiszen január - februárban 10-30-50%-os leárazások lesznek és keresek egy olyan gépet, ami nem ilyen drága. Ha akkor sem tudom egyben, saját pénzemen megvenni, akkor újratelepítem a régit és addig azt használom, amíg lesz újabb. Ennyi és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése