2011. november 24., csütörtök

Rumos-marcipános szaloncukor recept

Már számtalanszor leírtam a másik blogban, hogy imádom az Internetet, mert nagyon sok hasznos dolgot tudunk meg a segítségével. Ha valami eszembe jut, rögtön beírom a gépbe és máris ott van a rengeteg találat, már csak választani kell. (persze barátaink a lexikonok sincsenek elfelejtve)

Most is ez történt.  Gugliba beütve: szaloncukor készítése és máris jött a nagyjából 119 000 találat (0,14 másodperc) Nem rossz!!

De ami még jobb, hogy hamar találtam is használható receptet NoSality oldalán. Ide másolom a nekem legkedvesebbet. De érdemes náluk böngészgetni, hiszen oly nagy a választék.



Rumos-marcipános szaloncukor




Azt hiszem ezt ki kell próbálni. Saját készítésű ajándékok, karácsonyi díszek és mézeskalács után szükségszerű, hogy a szaloncukor készítés rejtelmeit is kipróbálja az ember lánya.

Rumos-marcipános szaloncukor recept

story
Roppant egyszerű elkészíteni, bátran ajánlom azok számára is, akik úgy érzik, képtelenek lennének rá vagy nincs hozzá türelmük! A házilag készített szaloncukorral még kellemesebbé tehetjük a karácsonyt, hiszen ez is egyfajta figyelmesség a családnak. Ajándéknak is kiváló.

hozzávalók 12 főre:
  • 20 dkg hántolt mandula (a Sparban veszem a szeleteltet, ez a legolcsóbb)
  • 15 dkg porcukor
  • kandírozott narancshéj
  • egy kupica rum
  • 20 dkg étcsokoládé (Tibi 60%-os csokit használok)
elkészítés:
  1. A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni és lassan kell adagolni!
  2. Miközben kézzel keverjük, mehet bele a kandírozott narancshéj. (A recept, amit feljebb megadtam, egész narancskarikákra szól, de úgyis jó, ha csak a héját kandírozzuk. Az eljárás ugyanaz.)
  3. Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.
  4. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk míg megszárad. (Van aki hűtőbe teszi, én nem szoktam, mert így megfehéredik a csokoládé.)
  5. Mikor megdermedt, szép papírba csomagoljuk őket. Ajándéknak tökéletes, én biztosan készítek a szüleimnek egy adagot.

 Megjegyzés:
Egy adagból 40 db szaloncukor készül. A marcipánba nem kell feltétlenül narancshéjnak kerülnie, lehet simán natúran is készíteni.
Tipp:
Fel lehet dobni egy kis fahéjjal is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése