2011. november 15., kedd

Apa, Anya! Kezdődik, kezdődik, kezdődik......

Sőt, már el is kezdődött. Hogy mi? Természetesen a karácsonyi vásár. A napokban voltam egy hipermarketben és utána több helyen is láttam, hogy kikerültek a polcokra a télapók és karácsonyi díszek, az ajándéknak szánt termékek tömkelege. Jaj, kezdődik!!!!!!!!!!!!!   :))))

Mire oda jut az ember lánya/fia, hogy Szenteste és karácsonyi hangulat, már kellőképpen kifárad ahhoz, hogy élvezhesse is ezt a szép ünnepet.




Erről az érzésről már korábban ITT írtam.

Ha beütjük a keresőbe ezt a szót, hogy karácsonyi vásár, akkor nagyjából 641 000  találatot mutat. Külön lapok is szakosodtak erre, mint pl. EZ.  Szóval rendesen ömlik ránk a Vásárolj, Vásárolj, Vásárolj......

A kereskedelem a bevételeinek jelentős részét ebben az időszakban realizálja. Nyilván nagyon készültek rá és bíznak benne,  hogy idén is sokat költünk.

Talán a válság arra is jó, hogy sokan átértékeljék szokásaikat, gondolkodásukat és pl. hitelre ne vegyenek semmilyen terméket, hiszen ki is kell majd azt fizetni, ráadásul igencsak borsos áron.

Tegnap láttam egy elektronikus webáruház olyan hirdetését, mely arra ösztönöz, hogy ne vásároljunk  rossz minőségű dolgokat. "Kacatmentes Karácsonyt" kívánnak nekünk, s nyilván az van mögötte, hogy az ő termékeik jó minőségűek. Ez teljesen rendben van, hiszen a döntés mi kezünkben van. Ők pedig próbálnak eladni.

De a lényeg nem az ajándék értékében, hanem személyre szabottságában van, amit szerintem leginkább saját készítésű ajándékokkal érhetünk el. Erre bíztatok mindenkit és remélem, hogy az oldalon nap mint nap bővülő választékból mindenki talál kedvére valót.

Jó készülődést és ne feledjük, az ünnep milyensége rajtunk múlik. Mi tehetjük széppé és bensőségessé , nem az ajándékok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése